S-au încheiat zilele cu soare, dar temperaturile reuşesc încă să mai aducă valori peste norma perioadei. Joi şi vineri încă se vor atinge valori de peste 17-18 grade Celsius, cu vârfuri termice de 20 de grade. Dar la sfârşitul săptămânii, termometrele încep să piardă câteva grade, ajungând la cel mult 16-17 grade, informează realitatea.net.
Soarele începe să pălească, dar ziua de joi se anunţă agreabil din punct de vedere termic, deşi soarele nu se prea mai zăreşte de sub pătura de nori. Vom avea parte de o amiază între 10 şi 20 de grad şi singurele zone în care cerul e ceva mai senin sunt vestul şi sud-vestul, unde ploile sunt doar izolate. În rest, precipitaţiile sunt cele care vor dicta aspectul zilei. Vântul prinde şi el putere şi devine intens nu numai la munte, ci şi în Moldova, ca şi în Dobrogea, aşa că vremea pare să înceapă să dea semne ceva mai tomnatice.
Nici bucureştenii nu mai au în program prea mult soare, dar maxima atinge totuşi 17 grade Celsius. Norii stau grămadă mai toată ziua, plouă când şi când, dar măcar vântul nu va trece de moderat. Presiunea atmosferică este şi azi destul de mică, de numai 753 mm coloană de mercur, dar are o tendinţă de creştere.
Munţii îşi păstrează avântul termic excesiv pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, dar cerul se întunecă şi aici din cauza norilor, iar ploile ocupă arii mari din Carpaţii Orientali, parte din Meridionali şi pe ici pe colo în Carpaţii Occidentali. De data aceasta vorbim de ploi serioase, care pot lăsa şi 20 de litri de precipitaţii pe metru pătrat, în plus nici vântul nu e tocmai un partener ideal de drumeţii.
Toamna începe să se impună în România. După atâtea zile cu cer senin şi temperaturi de vară aproape, iată că mercurul începe să nu mai urce la fel de mult, indicând joi la amiază maxime de la 10 la 20 de grade, iar ploile cuprind fără drept de apel multe zone ale ţăr