La ora de dirigenţie, copiii din şcolile din municipiu vor primi vizita celor de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.
"Ziua Naţională Fără Tutun" a început în Suceava mai întâi în şcoli.
Reprezentanţii Centrului de Prevenire vor încerca să-i convingă pe aceştia să nu se apuce de fumat , deoarece este nocivă pentru sănătate.
"Pentru acest an, tema aleasă este "Protejaţi copiii: nu-i lăsaţi să respire fumul dumneavoastră’’.
Fumatul părinţilor expune copiii la o întreagă serie de urmări extrem de periculoase, deoarece copiii nu se pot proteja singuri.
Fumatul pasiv este la fel de nociv şi creşte riscul îmbolnăvirilor la cei supuşi acestei poluări.
După o oră de fumat într-o cameră închisă, nefumătorul care se află în aceeaşi încăpere cu cel care fumează, inhalează cantităţi egale de nitrozamine cu cele existente în 15 ţigări filtrate", explică Angelica Cîmpan psihiatru în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Suceava.
Pe parcursul anului, în Suceava s-au derulat o serie de proiecte care vizează aceste aspecte şi anume prevenirea consumului de tutun.
Colegiul Tehnic ,, Petru Muşat’’ din Suceava a venit cu proiectul ,, Tutunul ucide! Alege viaţa!’’, Şcoala cu clasele I-VIII nr 4 ,, Regina Elisabeta’’ din Rădăuţi cu tema ,,EAD- Acţiunea Europeană în materie de droguri’’, Colegiul Tehnic ,, Mihai Băcescu’’ din Fălticeni cu ,, Atentat la sănătate’’, Centrul de Educaţie Incluzivă ,, Sf Andrei’’ din Gura Humorului cu ,, Factori de risc în dezvoltarea mea’’.
Şcolile nr 6,4,5,7, Şcoala cu clasele I-VIII Milişăuţi şi Colegiul Tehnic ,, Samuil Isopescu’’ din Sucesva au venit cu ideea unor panouri antitutun în şcoli.