Aproape o treime dintre români se declară stresată de nivelul salariului pe care îl are la locul de muncă. Un sfert dintre angajaţi consideră că şeful este cel mai important factor de stres la job. Iată ce arată cel mai recent studiu realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Aproape o treime dintre români se declară stresată de nivelul salariului pe care îl are la locul de muncă.
Un sfert dintre angajaţi consideră că şeful este cel mai important factor de stres la job.
Iată ce arată cel mai recent studiu realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Românii cred că mediul de lucru constituie un factor de stres în proporţie de 20%, în timp ce alţi 18 la suta dintre participanţii la studiu afirmă că sunt stresaţi de programul de muncă.
Conform Myjob, angajaţii sunt cel mai puţin deranjaţi la job de ceilalţi colegi, aceştia reprezentând un factor de stres doar pentru şapte procente dintre cei chestionaţi.
Rezultatele relevă că bărbaţii sunt stresaţi într-o mai mare măsură de salariu decât femeile (33%, respectiv 25%), care acordă o mai mare importanţă mediului de lucru (29%).
Şeful constituie factorul predominant de stres pentru cei cu studii superioare şi post-universitare, în timp ce salariul este sursă de griji pentru angajaţii cu studii medii şi cei cu specializări de tip doctoral sau MBA.
Interesant este că şi angajaţii din IT&C, precum şi petrochimiştii sunt stresaţi tot de salariu, în timp ce românii care lucrează în educaţie declară factori de stres la job şeful şi mediul de lucru.
Studiul Myjob s-a desfăşurat online la nivel naţional, în intervalul 25 octombrie - 15 noiembrie 2010, pe un eşantion reprezentativ de 3.523 de persoane. Dragoş Ghiţulete
Aproape o treime dintre români se declară stresată de nivelul salariului pe care îl are la locul de muncă. Un sfert dintre angajaţi consideră că şeful este cel mai impor