Carnea necesita ceva atentie atunci cand este manuita si preparata, pentru a obtine un produs cat mai reusit din aceasta. Este vorba intai de ce carne alegi, apoi de conditiile in care trebuie pastrata si de cum este gatita.
Askmen.com iti arata cateva sfaturi atemporale in acest sens.
1. Cum sa alegi carnea
Ce sa faci: Priveste atent carnea atunci cand o cumperi si alege bucati care au un aspect usor umed, nu uscat. De asemenea, este important sa iti cauti o sursa de incredere de la care sa cumperi carne. In plus, daca se poate, solicita sa o mirosi, pentru a vedea daca ti se pare ceva suspect.
Ce sa nu faci: Evita carnea care pare atoasa, uscata, precum si pe cea care are un aspect prea gras sau prea umed. Acelasi lucru este valabil si pentru carnati.
2. Cum sa pastrezi carnea
Ce sa faci: Intai spala-te pe maini si apoi pune carnea in recipiente bine acoperite, pentru ca aceasta sa nu fie atinsa de alte alimente in cazul in care curge ceva (sau invers, aceasta sa nu contamineze alte produse). Daca vrei sa pastrezi carne gatita in frigider intai las-o sa se raceasca, dar cat mai repede, de preferat intr-o incapere rece, si apoi asaz-o spre exemplu intr-o folie de aluminiu.
Ce sa nu faci: Nu pune carne fierbinte in frigider (si, in general, alimente fierbinti) deoarece va creste temperatura din interiorul acestuia, favorizand inmultirea bacteriilor. De asemenea, nu lasa carnea neacoperita in frigider si nu pune sare pe ea cand o pastrezi, deoarece se va usca mai mult decat daca ar sta nesarata.
3. Cum sa o congelezi si sa o decongelezi
Ce sa faci: Dupa ce cumperi carne, pune in frigider cantitatea pe care crezi ca o consumi rapid, de preferat in doua zile, si restul (sau toata) in congelator, dar in cat mai scurt timp posibil si cat mai bine acoperita. Cand scoti carne