Mircea Geoana, insotit de Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, si de senatorii Ecaterina Andronescu si Nicolae Robu, membri in comisia pentru invatamant, a ajuns la sediul CCR unde este analizata cererea premierului Emil Boc de solutionare a conflictului Guvern-Parlament pe Legea Educatiei.
"Vom arata faptul ca Legea Educatiei din Senat este aproape de finalizare. Aceasta incercare a prim ministrului este lipsita de temei. Nimeni nu poate sa inlocuiasca Parlamentul. Niciun Guvern, oricat de disperat este, nu are dreptul sa incalce acest principiu fundamental si nici pe cel al statului de drept", a spus Mircea Geoana, inainte de a intra la audieri.
Si primul-ministru Emil Boc s-a prezentat in fata judecatorilor Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) pentru a-si argumenta pozitia in sesizarea pe care a inaintat-o acestei institutii cu privire la Legea Educatiei.
"Vom prezenta argumentele cu privire la necesitarea asumarii. Parlamentul nu poate opri o precedura aflata in desfasurare, iar daca a existat un conflict juridic pe tema Legii Educatiei, acesta a fost solutionat. Acest blocaj institutional poate fi deblocat numai de CCR. Decizia acesteia este foarte clara: nu poate obliga Guvernul sa renunte la asumarea raspunderii", a spus premierul Emil Boc, inainte de a intra la sedinta Curtii Constitionale.
"Asumarea este in desfasurare, cred ca lucrurile sunt foarte clare, a avut loc sedinta comuna, s-a votat in sedinta comuna, a fost depusa o motiune de cenzura. In momentul de fata, suntem intr-o procedura a asumarii blocata de Parlament intr-un mod arbitrar", a declarat, la randul sau, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, prezenta si ea la sedinta CCR.
Boc si Geoana - adversari, joi, la CCR
Seful Executivului a scris luni CCR cerand solutionarea conflictului juridic g