La microscop, miracolul vietii ni se arata in toata splendoarea: imaginile suprinse si modificate cu migala de pasionatii de fotografie devin si mai atractive. La competitia internationala de fotografie digitala, concurentii au dat tot ce au putut, pentru a arata cum se vede viata la microscop.
Specii de insecte, seminte de fructe, animale, bacterii sau pietre, toate au fost fotografiate prin tehnici speciale de pasionatii de fotografie digitala care s-au inscris in competitia Olympus Bioscapes.
Juriul a trebuit sa aleaga castigatorii in functie de originialitatea imaginii, a importantei, dar si in functie de complexitatea tehnicii folosite pentru a realiza fotografiile. Frumusetea si echilibrul imaginilor a fost de asemenea luata in considerare, pe primele locuri situandu-se cele mai spectaculoase fotografii.
O fotografie reprezentand diatomee (specia Licmophora juegensii) prinse de alge rosii din Marea Baltica, spre exemplu, facuta de Wolfgang Bettighofer, din Germania, a iesit pe locul patru. Celulele diatomeelor pot sa se miste cu ajutorul unor senzori de lumina, cautand un loc potrivit pentru a se stabili, dupa care se ataseaza de gazda.
Pe locul 10 a iesit o imagine realizata de fotograful britanic Laurie Knight, care prezinta o insecta: trombarul ghindei, mai precis, sau Curculio glandium.
Pe locul noua a iesit o fotografie realizata de Yanping Wang, din China, care reprezinta seminte de flori, realizate prin tehnici de reflectie.
O alta imagine realizata de un pasionat de plante, mai precis de horticultorul iranian M. Reza Dadpour, a reusit sa uimeasca juriul, fiind clasata pe locul cinci. Imaginea prezina un mugure de floare (specia Tribulus sp.), in ultimele stadii de dezvoltare.
Pe locul trei a iesit un coral fotografiat de Ja