Ursus Breweries, proprietarul mărcilor Ursus şi Timişoreana, închide fabrica de bere din Cluj - cu o istorie de peste 130 de ani, acesta fiind al doilea centru de producţie închis de compania deţinută de SABMiller în ultimul an şi jumătate, peste 300 de oameni fiind afectaţi în total de aceste măsuri de reorganizare. Şi centrul de producţie de la Azuga a fost închis, anul trecut.
"Închiderea fabricii de la Cluj este o decizie grea, însă condiţiile economice dificile şi scăderea consumului pe piaţa berii ne-au făcut să luăm această măsură. Previziunile economice actuale rămân pesimiste în legătură cu revenirea pieţei pe termen scurt şi mediu. Capacitatea actuală de producţie a Ursus Breweries, în cele patru fabrici de bere din România, este mai mare decât poate susţine evoluţia pieţei în contextul economic existent"', a declarat Gary Whitlie, preşedintele Ursus Breweries.
Whitlie a fost prezent ieri la Cluj-Napoca la o discuţie cu presa locală, în timp ce în Bucureşti, la aceeaşi oră, vicepreşedintele de marketing al producătorului, Grant McKenzie, stătea de vorbă cu jurnaliştii.
Cei doi oficiali au răspuns "no comment" la mai multe întrebări legate de capacitatea de producţie a fabricilor din România, de ponderea producţiei fabricii din Cluj în total, dar şi de valoarea plăţilor compensatorii oferite angajaţilor. Producţia fabricii din Cluj va fi transferată la celelalte trei unităţi ale companiei din Buzău, Timişoara şi Braşov.
"Conform politicii companiei, nu oferim specificaţii despre capacităţiile de producţie ale fabricilor din ţară, astfel că nu vă pot spune la ce capacitate funcţionăm în prezent", a spus Gary Whitlie la Cluj.
Britanicul care a preluat conducerea producătorului de bere în luna iunie din acest an a precizat însă că fabrica din Cluj are costurile de operare cele mai mari dintre toate facilităţile de producţie