Cei 283 de elevi, preşcolari şi şcolari, ajung la şcoală cu ce pot, cu bicicleta, cu căruţa trasă de cai, ori călare, sau merg pe jos şi câte 15 kilometri.
Cele două microbuze şcolare din comuna Fîrtăţeşti au fost trase pe dreapta, săptămâna aceasta. De luni, cei 283 de elevi (preşcolari şi şcolari) merg la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Rusăneşti, cu ce pot. La începutul anului şcolar 2010-2011, la Fîrtăţeşti au fost comasate şase grădiniţe şi cinci şcoli. În localitate mai funcţionează o şcoală şi două grădiniţe, unde învaţă 283 de copii. „Primarul a solicitat să se facă aceste comasări. Microbuzele nu mai circulă de pe 15 noiembrie pentru că nu mai sunt bani de combustibil", a declarat Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. Pentru ca cei 283 de elevi să ajungă la timp la şcoală, şoferii celor două microbuze făceau mai multe curse. „Capacitatea unui microbuz e de 16 locuri, dar la un transport erau duşi şi câte 30 de elevi", a precizat Ion Gava, inspectorul adjunct al ISJ Vâlcea.
15.000 lei datorie către furnizorul de combustibil
Localitatea Fîrtăţeşti are 20 de sate, iar până la şcoală, elevii din unele sate au de parcurs aproape 15 kilometri. „De luni, fiecare copil ajunge cu ce poate. Pe unii îi duc părinţii cu maşinile personale, ori cu bicicleta. Alţii merg cu căruţele trase de cai şi pe jos", a mai precizat Ana Maria Floroiu. Nicolae Voicescu, primarul comunei Fîrtăţeşti spune că, a tras microbuzele pe dreapta pentru că ele nu mai au licenţă de transport. „Şi reprezentanţii poliţiei şi cei ai Autorităţii Rutiere Române sunt puşi pe noi. Avem şi o datorie de 15.000 lei către furnizorul de combustibil. Cele două microbuze nu sunt suficiente pentru că numărul de copii e mare şi am solicitat încă două, din luna aprilie 2010", a declarat Nicolae Voicescu.
Vâlcea mai a