Giurgiuveanca se implică activ în ajutorarea copiilor cu dizabilităţi şi deficienţe psihice. Ea crede că inteligenţa şi afectivitatea sunt motorul oricărei personalităţi.
Modestă dar extrem de optimistă, aşa poate fi caracterizat omul Adriana Creţu, căruia „mănuşa” de psihoterapeut îi vine ca turnată. Şi-a dorit încă de mică să ajute oamenii şi a simtit, spune ea, că poate face ceva care într-adevăr să le schimbe viaţa în bine. A vrut să devină medic însă pentru că nu a reuşit acest lucru din motive obictive, a ales psihologia.
„Încă din liceu aveam o predilecţie pentru psihologie. Aveam o gaşcă de prietene cu care discutam mult despre problemele adolescenţei, prima iubire, relaţiile cu părinţii şi alte subiecte pe care nu le puteai discuta oricum şi cu oricine. Cred că le-am fost de ajutor. Păstrez şi acum legătura cu ele şi mă bucur”, povesteşte psihoterapeutul.
După terminarea liceului a mers la Braşov pentru a da examen la Facultatea de Psihologie. „Am picat atunci şi am fost foarte dezamăgită. O perioadă renunţasem la idee. Îmi dorisem prea mult”, spune Adriana.
Drumul a dus-o însă către aceeaşi profesie, soţul ei fiind cel care a încurajat-o să-şi îndeplinească visul. În 2001 intra la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Titu Maiorescu iar în 2005 îşi obţinea diploma de psiholog. Oraşul mic nu i-a oferit posibilităţi de angajare în domeniu dar a continut să lupte pentru visul ei. În 2008 îşi obţine primul atestat de liberă practică în „Psihologia muncii şi transporturilor”.
„Eram foarte fericită. Atunci am trăit prima emoţie puternică din cariera mea. Aş fi arătat tuturor atestatul. Am simţit că-mi pot atinge visul”, mărturiseşte Adriana.
Nu vroia să-i dezamăgească pe cei care-i treceau pragul cabinetului şi a continuat să se specializeze. A primit atestatul de liberă practică pe siguranţă naţională şi ulterior a absol