Dacă vă doriţi un cămin echilibrat şi armonios, atunci acordaţi importanţă şi modului în care aranjaţi mobilierul. O amplasare inteligentă poate avea drept rezultat un grad ridicat de confort şi, din punct de vedere estetic, un decor captivant.
Toate elementele care compun un ambient mobilier, accesorii, finisaje şi decoraţiuni vor intra în joc astfel încât acesta să devină plăcut şi confortabil. Însă, chiar dacă piesele au calităţi ce pot pune în valoare o încăpere, la fel de important este şi amplasamentul lor. Acest lucru este valabil şi în cazul mobilierului, deoarece modul în care îl amplasaţi poate aduce o serie de beneficii, cum ar fi mai multă libertate de mişcare sau posibilităţi noi de depozitare etc.
Zona de zi
Când mobilaţi camera de zi, luaţi în calcul dimensiunea livingului în raport cu numărul corpurilor de mobilier pe care le veţi folosi. Acestea trebuie dispuse echilibrat pe toată suprafaţa livingului deoarece dacă veţi amplasa piesele de dimensiuni mari (canapele, fotolii, bibliotecă) doar pe o anumită latură a camerei, veţi crea impresia de „navă care se scufundă". Pe de altă parte, dacă amplasaţi haotic corpurile de mobilier, se va crea impresia de spaţiu aglomerat chiar dacă încăperea conţine puţine elemente. În general, se recomandă evitarea aşezării mobilierului strict de-a lungul pereţilor deoarece se creează un decor monoton şi impersonal. Dacă optaţi pentru canapea şi fotolii, aşezaţi-le perpendicular unele faţă de altele, astfel ca, privite de sus, să aibă formă dreptunghiulară. Livingurile de dimensiuni mai mari pot fi împărţite în zone distincte (relaxare, studiu, divertisment) cu ajutorul mobilierului corespunzător fiecărei activităţi.
Dormitorul
De regulă, patul reprezintă elementul central al dormitorului. Când îl proiectaţi, gândiţi-vă în primul rând la suprafaţa încăperii, un pat mare diminuând libe