Am ales un dulce rapid, aromat si usor de preparat. Este prajitura perfecta pentru o dupa-amiaza in familie, alaturi de cei dragi. In plus miroase a Craciun si este o reteta care poate deveni desertul de week-end al familiei.
Ca sa o prepari ai nevoie, pentru partea cu fructe, de 50 de grame de unt moale, doua linguri de zahar pudra, 7-10 inele de ananas din conserva, in sirop, cateva visine din visinata sau cirese congelate. Pentru blat iti trebuie 100 de grame de unt, 100 de grame de zahar tos, 100 de grame de faina si jumatate de plic de praf de copt, esenta de vanilie (sau vanilie veritabila) si doua oua.
Dupa cum spuneam este un dulce rapid. Prepararea lui nu trebuie sa insemne mai mult de 15 minute, la care se adauga alte 40, cat prajitura sta in cuptor. Pune inelele de ananas intr-o sita, la scurs. Amesteca doua linguri de zahar pudra cu cele 50 de grame de unt, pana devin o crema fina. Intinde crema pe fundul unui vas rotund, care merge la cuptor, eventual cu pereti detasabili. Cu foarte putin unge si peretii laterali. Aseaza pe stratul de crema inelele de ananas, bine scurs. In mijlocul fiecarui inel pune visine sau cirese (fara samburi). Da vasul la rece.
Amesteca zahatul pentru blat cu untul, cateva minute. Adauga ouale intregi, pe rand, amestecand putin dupa fiecare. Adauga doua-trei linguri de sirop de ananas si, la final, faina, parful de copt si vanilie. Rastoarna compozitia peste inelele de ananas si coace tarta circa 35-40 de minute in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit.
Rastoarna tarta dupa cinci minute, din momentul in care ai scos-o din cuptor. Serveste prajitura, dupa ce s-a racorit bine, impreuna cu o lingura de frisca, smantana simpla sau iaurt. In oricare din combinatii este delicioasa.
Am ales un dulce rapid, aromat si usor de preparat. Este prajitura perfecta pentru