Pictează, în stil popular, icoane pe sticlă şi gravează brelocuri şi pandantive cu care participa la târgurile meşterilor populari, făcând artă din pasiune.
profil
NĂSCUT- 2 IUNIE 1969, LA Roeşti-Vâlcea.
STUDII - Universitatea Constantin Brâncoveanu, facultatea de Management şi Marketing în Afaceri, masterat în Resurse Umane.
HOBBY - Călătoriile.
Licenţiu a lucrat cu ceva timp în urmă ca asistent medical la Serviciul de Ambulanţă Horezu. Avea o viaţă extrem de stresantă, dar în puţinul timp liber şi-a dat seama că este atras de lucrurile făcute cu multă migală. Primele obiecte buchisite de mâna lui au fost câteva cutii de medicamente pe care le-a gravat. „Mi-am dat seama că arta mă atrage şi m-am înscris şi am absolvit Şcoala Populară de Artă. M-au pasionat în mod deosebit icoanele pe sticlă, m-a interesat compoziţia, tematica. Faptul că bunicul meu patern a fost preot, cred că a realizat o legătură indisolubilă intre mine şi lumea bisericii, educaţia religioasă în familia noastră fiind un subiect la ordinea zilei", povesteşte Licenţiu.
Atras de picturile în stil popular
Primele icoane pe sticlă ale lui Licenţiu au fost făcute în tempera, dar mai apoi a început să lucreze în ulei. Izvoadele, sau şabloanele folosite pe hârtie, au fost dintre cele mai diverse, dar în primul rând a fost atras de picturile în stil popular şi mai puţin de stilul bizantin. Dincolo de icoane, Licenţiu a continuat să practice arta pirogravurii în lemn. „Am continuat să fac gravuri în lemn de fag şi am creat brelocuri, pandantive, iconiţe pirogravate. Motivele pe care le folosesc în aceste obiecte sunt fie florale, religioase sau abstracte". Primii clienţi ai artei abstacte a lui Licenţiu au fost tinerii, aceştia devenind primii clienţi ai meşterului popular. Îl întreb unde este atelierul său de creaţie şi răspunde: „În