Un nou studiu arata ca mamele nu trebuie sa fie ingrijorate ca alaptatul la san le va afecta somnul.
Studiul, publicat in revista Pediatrics si citat de USA Today, arata ca proaspetele mamici petrec acelasi timp dormind, chiar daca bebelusul este alaptat la san.
"Exista cateva cercetatri anterioare care arata ca bebelusii alaptati la san isi regleaza mai greu programul de somn, insa nimeni nu a luat in calcul orarul de dormit al mamelor", a declarat coordonatorul cerectarii, Hawley Montgomery-Down, profesor la West Virginia University.
"Nu exista nicio schimare in programul de somn al noilor mamici", a prezentat, profesorul, concluzia studiului.
Parintii stiu ca vor dormi mai putin in primele luni ale bebelusului. In aceasta perioada, sistemul digestiv al nou-nascutului nu este suficient de matur incat copilul sa fie satul pentru mai mult de patru ore.
"Uneori, femeile invoa argumentul somnului insuficient pentru a nu hrani la san bebelusul, insa vrem sa aratam ca programul lor de dormit nu este in niciun fel afectat, iar alaptarea este importanta atat pentru copil, cat si pentru mama", a precizat coordonatorul studiului.
Cercetarea a inclus 80 de femei. 27 dintre acestea au alaptat, exclusiv la san, timp de cel putin 12 saptamani, iar 25 dintre ele au folosit ambele metode, in timp ce 18 au hranit bebelusii cu biberonul.
Femeile au tinut jurnale si rapoarte cu privire la calitatea si durata somnului si au notat de cate ori s-au trezit in timpul noptii. Cercetatorii au descoperit ca nu exista discordante majore intre somnul celor trei grupuri de femei.
Un nou studiu arata ca mamele nu trebuie sa fie ingrijorate ca alaptatul la san le va afecta somnul.
Studiul, publicat in revista Pediatrics si citat de USA Today, arata ca proaspetele mamici petrec acelasi