150 de bătrâni au fost mutaţi sâmbătă în noul cămin din cartierul Bucium, construit de Iulius Group. Ieşenii au fost nemulţumiţi că nu-şi pot lua cu ei toate lucrurile şi că sunt duşi la capătul oraşului.
Bătrânii de la căminul „Sfinţii Constantin şi Elena“ din spatele Sălii Polivalente au fost mutaţi de dimineaţă în noua locaţie din Bucium, unde Iulius Group a investit 3 milioane de lei. Azilul din centru va fi demolat, pentru a fi continuate lucrările la ansamblul rezidenţial Palas.
Deşi erau conştienţi că-i aşteaptă confort şi lux mai mare, oamenii au fost în general nemulţumiţi că trebuie să renunţe la locuinţele lor de atâţia ani. Aceştia au fost revoltaţi însă de hotărârea conducerii azilului, prin care nu aveau voie să-şi ia toate lucrurile.
„Este o bătaie de joc. Ne duce la capătul lumii. Măcar aici avem o farmacie sau un magazin mai aproape. Acolo trebuie să mergem doi kilometri până la prima staţie de autobuz“, s-a plâns Jana Surdu, o ieşeană de 65 de ani.
Majoritatea bătrânilor au fost obligaţi să-şi indese toate lucrurile personale în două sacoşe de rafie.
„Ne ducem acolo cu ce avem pe noi pentru că nu ne lasă să luăm mai mult de două sacoşe. Cu ce ne îmbrăcăm la iarnă şi ce facem cu hainele pe care nu le luăm cu noi? Eu le dau foc în mijlocul curţii“, a spus revoltat Petru Bajdu, un bătrân de 73 de ani care a locuit în cămin timp de 13 ani.
Directoarea azilului, Elisabeta Gheorghe susţine că nu a aprobat transportul tuturor bunurilor deoarece luxul din noul cămin este superior.
„Am interzis să se ia toate lucrurile pentru că nu se compară confortul din Bucium. Nu este posibil să ducem într-un loc luxos aceste lucruri adunate atâţia ani, care nu le trebuie. Mergem cu strictul necesar“, a spus directoarea.
Petru Bajdu a insistat că nu are cum să renunţe la lucruri. „Am trei genţi şi trei g