In anii '90, din cauza celor aproximativ 105 kg pe care le avea, Ion Cristoiu se alesese cu porecla de ''Ardei gras''. Cu o voinţă de fier a reuşit insă, in doar o lună şi jumătate, să dea jos 30 kg. Pe atunci a fost cea mai spectaculoasă schimbare de look prin dietă.
↑În 1990, când s-a decis să ţină dietă, Cristoiu era mult mai rotunjor
←După o lună şi jumătate de regim strict şi de sport, Ion Cristoiu a slăbit spectaculos, 30 kg
Din momentul în care s-a hotărât să slăbească, nu a mai cedat în faţa nici unei tentaţii. A renunţat complet la zahăr rafinat, la pâine albă, la alcool şi la mesele de seară. Mai mult, a calculat caloriile pe care le consuma la fiecare masă şi a avut grijă să nu depăşească limitele pe care şi le stabilise. A utilizat combinaţii de alimente care ajută tranzitul intestinal, una dintre ele constând în consumul de castraveţi muraţi cu iaurt. Cea mai târzie masă din zi în perioada curei era programată la ora 17.30 şi era compusă din trei mere.
Şi pentru ca dieta să dea rezultate şi mai spectaculoase, a început să practice intens înotul şi joggingul. La vremea respectivă erau de notorietate antrenamentele analistului. Acesta era însoţit permanent, în timpul alergărilor de la Piaţa Presei Libere până la Piaţa Victoriei, de bodyguarzi îmbrăcaţi la costum, care reuşeau cu greu să ţină pasul cu el.
Acum, după 20 de ani de la dietă, jurnalistul se poate lăuda cu performanţa de a-şi păstra greutatea în limite normale.
Ce spune specialistul:«Nu recomand eliminarea cinei»
“Este o dietă corectă, mai ales pentru cei care nu se pot disciplina din punct de vedere alimentar. Eu nu recomand eliminarea mesei de seară, ci doar atenţie la ce consumă. Este foarte bine că a eliminat pâinea albă, alcoolul şi zahărul rafinat. Este lăudabil că a reuşit să-şi menţină greutatea atât timp”, ne-a spus Cori Grămescu (foto), specialis