Curtea de Apel Oradea a anulat actele care au stat la baza asocierii dintre Primărie şi o firmă privată. În baza acestei decizii, 12 hectare din spatele Palatului Culturii au fost concesionate fără suport legal societăţii Iulius Group a omului de afaceri Iulian Dascălu.
Caracatiţa din spatele proiectului Palas
Curtea de Apel din Oradea a decis joi să anuleze hotărârile de Consiliu Local din 2004 şi 2005, care validează asocierea în participaţiune dintre Primărie şi Iulius Group.
La acea vreme, 12 hectare de teren din centrul Iaşiului au fost concesionate fără licitaţie firmei Iulius Group, care s-a angajat să construiască până în 2011 ansamblul rezidenţial Palas, o investiţie de 200 de milioane de euro.
Judecătorii de la Tribunalul Iaşi au decis. Şase imobile din ansamblul Palas au fost construite ilegal
Decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei orădene aruncă în aer proiectul derulat în centrul Iaşiului. Practic, toate construcţiile ridicate pe terenul din spatele Palatului Culturii sunt ilegale, la fel ca toate actele emise de municipalitate.
Palas îi trimite iar pe şefii oraşului la DNA
Edilii acuză corupţia din justiţie
Primarul Gheorghe Nichita, în mandatul căruia au fost parafate contractele cu Iulius Group, susţine că instanţa din Oradea a fost influenţată de oameni de afaceri. „Este o decizie aberantă care demonstrează cât de contradictorie este justiţia. Curtea de Apel încurajează piraţii în domeniul afacerilor. Este sfidător ceea ce a ajuns justiţia", a reacţionat Nichita.
Erorile de la Palas, şterse cu maşina de vot
Oficialul a anunţat că aşteaptă motivarea Curţii de Apel pentru a înainta o cerere de revizuire a dosarului.
„Sperăm să reluăm judecata pentru a ni se face dreptate. Este o crimă să opreşti lucrările la Palas. Blocarea lui înseamnă stoparea celui mai de anvergură proiect din ţ