Preşedintele de onoare al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Cristian Diaconescu, este de părere că, prin dialog şi cooperare, dificultăţile apărute în legătură cu aderarea României la Spaţiul Schengen vor fi depăşite, pentru că eforturile tehnice făcute de ţara noastră în acest sens sunt extrem de mari, relatează Agerpres.
"România trebuie să îşi atragă sprijinul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte deciziile ulterioare, iar cea privind intrarea în Spaţiul Schengen este cea mai importantă, în mod categoric", a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, Cristian Diaconescu.
În opinia sa, "România a depăşit stadiul în care a fost nevoie să fie extrem de nervoasă, preocupată în ceea ce priveşte aceste înţelegeri".
"Până la urmă, discutăm de aspecte normale de dialog politic internaţional şi avem un plafon de relaţii cât se poate de corespunzător cu absolut toate statele membre ale UE. (...) Sigur că au apărut dificultăţi, (...) sunt semnale destul de serioase din unele state membre, din Franţa, din Olanda, probabil şi din Finlanda, în legătură cu o serie de argumente pe care unele ţări le ridică în ceea ce priveşte vulnerabilizarea deciziei privind integrarea României şi Bulgariei în martie 2011, în Schengen. Noi sperăm că, prin dialog şi cooperare, şi, evident, aşteptându-ne şi la sprijin din partea partenerilor noştri, aceste dificultăţi vor fi depăşite pentru că eforturile tehnice făcute de România sunt extrem de mari", a subliniat Cristian Diaconescu.
Potrivit preşedintelui de onoare al UNPR, responsabilităţile României, cu a doua graniţă ca lungime a UE spre est, sunt mari, nu numai în ceea ce priveşte ţara noastră, ci întreg spaţiul european. Preşedintele de onoare al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Cristian Diaconescu, este de părere că, prin dialog şi cooperare, dificultăţile apă