Tânărul este unul dintre masorii echipei de fotbal timişorene, unde în urmă cu zece ani a lucrat şi tatăl său, şi povesteşte despre munca mai puţin cunoscută a celor care ţin pe picioare, din spatele scenei, o echipă de fotbal.
Profil:
Născut. 22 septembrie 1976, Timişoara
Educaţie. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport
Experienţă. 12 ani experienţă ca masor
Adi Blaj a învăţat meserie de la tatăl său. „În fotbal am intrat în 1998, când tatăl meu a plecat de la Electrica la Poli, să lucreze cu Iosif Rotariu. Am lucrat împreună cu el şase luni, iar apoi am rămas în locul lui la Electrica. Pe atunci eram doar absolvent de liceu şi absolvent al unui curs de masaj, care se făcea atunci la Clinicile Noi. De învăţat, am învăţat de la taică-miu. Cursul l-am făcut doar pentru a obţine calificarea”, a povestit fizioterapeutul.
Acesta putea ajunge la Poli încă din 2002, când era angajat la UMT. „Cu Poli am cochetat în 2002, când a venit AEK-ul, însă n-am vrut să plec de la UMT, pentru că aveam deja o experienţă a retrogradării, iar la Poli erau doar 12-13 jucători, nu se formase încă echipa. Când s-au lămurit lucrurile, nu puteam să mă autopropun, după ce i-am refuzat”, şi-a amintit Adrian Blaj. Specialistul a ajuns la Poli cu ajutorul celui care îl chemase în trecut pe tatăl său la echipă.
De patru ani în alb-violet
„Am venit la echipă în 2006, când a venit Gheorghe Hagi. Aici erau doi masori, unul a plecat şi echipa a rămas descoperită. M-a ajutat mult că mă cunoştea, din punct de vedere profesional, Iosif Rotariu, care era secundul lui Hagi. De atunci am rămas aici”, a spus Adi Blaj. Tânărul timişorean a explicat şi în ce constă munca unui masor la o echipă de fotbal.
„Sunt aici cu două ore înainte de antrenament, lucrez cu cei care au nevoie. În timpul şedinţelor de pregătire nu avem foarte multă treabă, cu excepţ