Oraşul de sub Tâmpa a fost vizitat, în primele nouă luni ale anului, de 411.447 turişti. Cifra este aproape triplă faţă de Mureş şi dublă faţă de Sibiu.
Deşi până nu demult Braşovul era plin de turişti iarna, situaţia s-a schimbat, în acest an. Vârful se sezon s-a înregistrat în luna august când, la Braşov, au fost 65.815 turişti, număr dublu faţă de lunile de iarnă când au venit, în medie, cam 30.000 de vizitatori lunar.
Cu toate acestea, gradul de ocupare a locurilor de cazare este destul de mic. În februarie doar 13,8% din locuri au fost ocupate. La polul opus, în august, s-au ocupat 30, 7% din locurile de cazare. Turiştii care au venit la Braşov au stat în medie două zile.
Cifrele situează oraşul de sub Tâmpa pe locul trei pe ţară ca număr de turişti. Cele mai vizitate obiective au fost Castelul Bran şi Biserica Neagră.
Sibiul şi Mureşul se situează la mijlocul clasamentului în ceea de priveşte numărul de turişti. În primele nouă luni la Sibiu au venit 183.811 turişti, vârful de sezon fiind atins în septembrie, când au fost 23.996 turişti.
Gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost destul de mic, doar 15% în martie şi 27% în august. Turiştii care au venit la Sibiu au stat o zi, maxim două. În topul preferinţelor turistice se situează Muzeul Brukenthal şi cel în Aer liber, urmate de Cetatea Slimnic, Cetatea Cisnădioara şi Muzeul de Icoane pe sticlă de la Sibiel.
Mureşul a fost şi el vizitat de 155.072 de turişti, vârful de sezon fiind în lunile august şi septembrie când au fost peste 25.000 de vizitatori. Fiecare turist a stat în Mureş aproximativ trei zile. Cele mai vizitate localităţi au fost Sighişoara şi Sovata.
Transilvania, preferată de nemţi şi israelieni
În ceea ce priveşte naţionalitatea turiştilor străini care vin în Transilvania, cei mai mulţi vizitatori sunt israelieni, urmaţi de nemţi şi olandezi. Au