Lucrările de reabilitare termică a locuinţelor au transformat oraşul într-un adevărat curcubeu.Alexăndrenii care şi-au placat faţadelor blocurilor cu polistiren au ales tot felul de culori, de la mov, până la roz sau portocaliu aprins.
În contrast cu culorile şterse ale blocurilor vechi din Alexandria, apariţia faţadelor viu colorate, dau oraşului o notă de sorcovă. O spun atât reprezentanţii Primăriei Alexandria, care au constatat şi ei discrepanţele de culoare, cât şi alexăndreni care au făcut astfel de placări.
“Este adevărat că blocurile arată ciudat acum. Nu zic că înainte erau frumoase, dar să vezi la un singur bloc, trei culori diferite, şi alea din loc în loc, fără nici o noimă, parcă arată şi mai urât. În contrast cu griul şters, un portocaliu aprins, îţi sare în ochi. Poate că primăria ar fi trebuit să impună o anumită culoare, sau măcar o gamă de culori”, ne-a spus Gabriel Stamate, un alexăndrean de 38 de ani.
Faptul că cei care şi-au făcut placări nu au ţinut cont de nicio regulă în ceea ce priveşte alegerea culorilor, poate fi observat cu ochiul liber în mai toate cartierele. Pe şoseaua Turnu Măgurele, chiar la intrare în oraş, pot fi „admirate” blocurile 507 şi 500. Blocul 507 are mai multe nuanţe de verde, un albastru şi un roz pal. Asta pe lângă culoarea iniţială, ştearsă, un cărămiziu. Blocul 500 este parţial portocaliu aprins, aspectul fiind dezolant, în contrast cu culoarea ştearsă iniţială. Tudor Coman, un locatar de aici, recunoaşte că ultima preocupare a celor care au placat a fost culoarea: „Nici nu ne-am gândit la culoare. Am căutat să fie cât mai ieftin. Ne-a luat cam 1600-1900 de lei pe apartament, în funcţie de numărul de camere. Asta ne-a interesat.”
Peticeala blocurilor este justificată de faptul că, în majoritatea imobilelor, proprietarii nu au făcut în acelaşti timp placarea şi fiecare a folosit ce culori a