Campania se derulează în mai multe zone ale municipiului Brăila. Până în prezent, poliţiştii au vizat Bulevardul Dorobanţilor de la Catedrală şi până la strada 1 Decembrie 1918, precum şi locuinţele din ansamblul Buzăului.
Deşi unele recomandări, pe care fiecare cetăţean le-a tot auzit, pot părea banale, montarea unei yale, asigurarea uşilor de la subsol sau de la terase, instalarea unui interfon, iluminarea holului din imobil, nepermiterea accesului în locuinţă a persoanelor care oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare sau care se prezintă ca fiind de la diverse instituţii, se pare totuşi că foarte puţini dintre noi le şi respectăm. De aceea, cele mai multe furturi din locuinţe se produc ca urmare a nerespectării unor măsuri minime de precauţie.
O altă practică absolut greşită este aceea de a nu încuia uşa de la apartament atunci când se află cineva în locuinţă. Cu toţii ştim că în holul apartamentului, la intrare, obişnuim să lăsăm anumite obiecte cum ar fi telefoane mobile, poşete, borsete, chei de la apartament etc. Neatenţia şi neglijenţa se pot plăti destul de scump, când astfel de circumstanţe reprezintă un fel de „invitaţie" pentru orice infractor.
Campania „Un plus de siguranţă" îşi propune să le ofere cetăţenilor şi câteva sugestii practice pentru derutarea unor eventuali infractori: montarea unor întrerupătoare care la diverse intervale de timp aprind şi sting lumina; încredinţarea supravegherii locuinţei unei persoane de încredere în cazul unei absenţe îndelungate de la domiciliu etc.
A fost lansat şi un concurs
Pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze importanţa respectării măsurilor de siguranţă elementare pentru protejarea locuinţelor în faţa infractorilor, în cadrul campaniei a fost lansat un concurs prin care poate fi câştigată o soluţie tehnică de securitate pentru un imobil. Mai precis