Un jurnalist britanic specializat este nevoit să guste lunar 200 de noi sortimente de dulciuri. Invidiat de toţi prietenii care consideră că are cea mai bună meserie din lume, Angus Kennedy şi-a îmbrăcat molarii acum şase ani, ca să poată mânca orice fără probleme.
Un britanic de vârstă mijlocie are ceea ce toţi copiii - şi probabil majoritatea adulţilor - ar considera drept cea mai bună slujbă din lume: degustător profesionist de ciocolată.
În fiecare dimineaţă, Angus Kennedy, editorul celei mai vechi publicaţii britanice dedicate industriei dulciurilor, se aşază la birou pentru a degusta bomboane, jeleuri, acadele, batoane de ciocolată, biscuiţi, pe scurt, orice fel de nou produs al acestei industrii, scrie „The Daily Mail".
„Refuz să scriu despre ceva dacă nu am gustat mai întâi", spune jurnalistul, care a moştenit revista - cu apariţie lunară, numită „Kennedy's Confection" - de la tatăl său; de fapt, aceasta este o afacere de familie, fondată acum 120 de ani.
Kennedy are misiunea de a încerca în fiecare lună cel puţin 200 de noi sortimente de dulciuri, pe care le primeşte de la producători. Iar când participă la târguri de profil, ajunge să îngurgiteze aproape un kilogram de ciocolată pe zi.
Eforturi pentru siluetă
Culmea e că, deşi ar trebui să fie cât casa, Kennedy e subţire ca firul de iarbă. „Ştiu că e nedrept, dar am fost întotdeauna slab", explică jurnalistul. „Merg la sala de forţă de două ori pe săptămână şi am fost în echipa naţională de canotaj, aşa că ştiu cât durează să arzi caloriile. Patru ciocolate mici înseamnă 20 de minute pe banda de alergare, un biscuit mic cam 7 minute de tras tare la vâsle." Pe de altă parte, unii dintre angajaţii săi au luat serios proporţii, iar alţii au părăsit firma, pentru că... nu mai suportau ciocolata.
„Când intervievez pe cineva pentru angajare, îi spun «o să mănânci mul