Carnea de porc trebuie examinată înainte de consum! Este sfatul medicilor veterinari din Făgăraş pentru cei care sacrifică animalele acum, înainte de Crăciun.
Cumpână la sărbătorile de iarnă a mai rămas doar o lună, în gospodăriile locuitorilor din Ţara Făgăraşului a început deja sacrificarea porcilor. Pentru a evita riscul îmbolnăvirii cu trichineloză, oamenii trebuie să ia în serios testarea cărnii înainte de a o consuma. Trichineloza este o boală provocată de viermele Trichinella spiralis, care ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. Printre simptomele bolii se numără: tulburările digestive, febra, umflarea ochilor şi a feţei şi durerile musculare.
Specialiştii recomandă celor care prezintă aceste simptome, în urma consumului de carne neexaminată, să se prezinte de urgenţă la medic. Anul trecut, inconştienţa făgărăşenilor s-a resimţit în saloanele din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Făgăraş, unde s-au înregistrat 5 cazuri de îmbolnăvire.
(Iulia GRECU)
Carnea de porc trebuie examinată înainte de consum! Este sfatul medicilor veterinari din Făgăraş pentru cei care sacrifică animalele acum, înainte de Crăciun.
Cumpână la sărbătorile de iarnă a mai rămas doar o lună, în gospodăriile locuitorilor din Ţara Făgăraşului a început deja sacrificarea porcilor. Pentru a evita riscul îmbolnăvirii cu trichineloză, oamenii trebuie să ia în serios testarea cărnii înainte de a o consuma. Trichineloza este o boală provocată de viermele Trichinella spiralis, care ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. Printre simptomele bolii se numără: tulburările digestive, febra, umflarea ochilor şi a feţei şi durerile musculare.
Specialiştii recomandă celor care prezintă aceste simptome, în urma consumului de carne neexaminată, să se prezinte de urgenţă la med