Înainte de Revoluţie, lumea interlopă românească funcţiona, în general, sub semnul discreţiei. Banii nejustificaţi erau greu de cheltuit, iar persoanele fără loc de muncă erau oprite pe stradă şi duse la închisoare. Erau vremuri dure, în care până şi celebrul Fane Spoitoru a fost obligat să-şi ia serviciu. După 1989, însă, a ieşit la rampă noua generaţie de infractori, între care Sandu Geamănu, proaspăt ieşit de la Şcoala de Corecţie de la Găeşti, Nuţu Cămătaru şi Mihai Bucurenciu, un interlop cunoscut pentru legăturile sale cu mediul politic şi ofiţerii care conduceau poliţia vremii.
"Garda nouă" de la gară
Bucurenciu a îmbătrânit în ascunzătoarea sa din străinătateOdată cu ei au început violenţele de stradă în văzul lumii, şantajele, sechestrările şi împuşcăturile. Pentru că "garda nouă" a lumii interope era abia la început, noii lideri erau apropiaţi unii de alţii.
Spre exemplu, Bucurenciu deţinea un club în apropiere de Gara de Nord, denumit Nightynine, pe care îl frecventau majoritatea interlopilor, între care şi tânărul Sandu Geamănu.
Ceva mai matur, Bucurenciu avea un aspect de dur, în vreme ce Geamănu, pe numele lui adevărat Alexandru Ilie, era pletos şi avea trăsături copilăreşti. În acea perioadă, Bucurenciu şi Sandu şi-au câştigat celebritatea de pe urma afacerii "Portbagajul", când, din maşina patronului de la Nightynine s-au furat 400.000 de dolari şi mai multe bijuterii din aur. Imediat, Mihai Bucurenciu a fugit din ţară, în timp ce Sandu Geamănu a intrat la închisoare pentru următorii 10 ani. Prietenul său Bucurenciu a ajuns la răcoare, în acelaşi dosar, după ce, în iulie 2009, a fost prins la Râmnicu Vâlcea. Total schimbat, cu părul rar şi cărunt, acesta a fost dus să-şi ispăşească cei zece ani de pedeapsă.
Sandu Geamănu s-a remarcat în timp unul dintre cei mai periculoşi lideri interlopi
Şi