Bugetarii au rasuflat un pic usurati in ultimile saptamani la auzul vestii ca salariile lor, chiar daca nu vor ajunge la nivelul din 2009, vor mai fi saltate un pic.
Sceptici au fost destui, insa daca acelasi mesaj vine si de la ministrul Muncii, si de la cel de Finante, si de la premierul Emil Boc, atunci nu or minti chiar toti.
Au urmat apoi negocieri intense pentru majorarea salariului minim. Sindicatele au cerut peste 700 de lei, convinsi ca doar majorarea salariului minim va duce la cresterea salariilor bugetarilor, Guvernul si patronatele s-au axat pe o cifra putin peste 650, pana la urma stabilindu-se cifra de 670.
Sindicatele nu au vazut-o neaparat ca pe o victorie, pentru ca, dupa cum spun unii lideri sindicali, Guvernul nu a cedat niciun leu in plus fata de ceea ce primise binecuvantare de la FMI sa faca.
Basescu: CCR actioneaza ca o institutie penibila. Si acum regret enorm cresterea TVA
A venit si randul presedintelui Basescu. Dupa ce la inceputul lunii noiembrie i-a atacat pe judecatorii CCR ca au transformat Curtea intr-o institutie penibila, in special pentru ca au respins reducerea cu 15% a pensiilor, motiv pentru care Guvernul a fost nevoit sa majoreze taxele, lucru pe care seful statului il regreta in fiecare zi.
Iar de cresterea salariilor bugetarilor, care au suferit reduceri cu mult peste 25% avand in vedere ca majorarea TVA a dus la o crestere substantiala de preturi, Basescu a spus ca spera sa poata primi 15% in plus.
Acest spera in niciun caz nu inseamna sigur. Daca Guvernul si reprezentantii partidului de la Putere spun "sigur", constienti ca vin alegerile si ca cetatenii nu se vor duce la vot cu burta goala, Basescu nu mai candideaza pentru nicio functie, nu-l mai intereseaza, si isi ia marja de eroare prin "sper".
Iar FMI este putin probabil ca va