Ananasul este un fruct exceptional. Este cel mai cunoscut fruct exotic dupa banana. Originar din America de Sud, ananasul a fost descoperit de europeni in 1493. Cristofor Columb l-a adus in Europa, unde s-a incercat, fara prea mare succes, cultivarea lui in sere.
In prezent, ananasul se cultiva in sudul Statelor Unite, in Thailanda, Indonezia, China, Brazilia si Mexic. Pentru ca nu poate fi congelat, ananasul se poate conserva doar in sirop de zahar. Se pastreaza proaspat pana la 10 zile, dupa recoltare, fiind unul din fructele foarte perisabile, mai ales ca nu poate fi pastrat la temperaturi scazute mai mult de cinci zile, pentru ca isi pierde si gustul si aroma.
Conform celor de la WH Food, inainte de a fi consumat, ananasul se poate pastra la temperatura camerei pentru doua zile. Acest tratament il va face mai moale si mai suculent.
Ananasul, cel mai bogat in mangan C
In ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate, lista este lunga. In primul rand trebuie spus ca ananasul este foarte bogat in vitamina C, 100 de grame de fruct continand 40% din doza zilnica recomandata. Cu totul special este continutul de mangan din ananas - 100 de grame de fruct depasind doza zilnica recomandata, care este de 2-3 miligrame, dar fara nici un risc pentru sanatate, nici daca ai manca ananas in fiecare zi.
Manganul este un mineral esential pentru viata. Toate enzimele celulare contin mangan si au nevoie de acest mineral pentru a functiona. Combinatia dintre mangan si vitamina B1, si ea in procent important in ananas, este indispensabila productiei de insulina.
Ananasul determina cresterea imunitatii, este un bun suport pentru o digestie sanatoasa si pentru un tranzit intestinal corect, ca urmare a cantitatii mari de fibre pe care o contine. Acest fruct contine o enzima specifica, numita bromelaina, supranumita si