• Când o să aveţi copil, o să-l lăsaţi să consume?
E complicat acum. N-o să-l las să consume la 13 ani. La 18, ştie el ce face. Contează şi cât consumi şi ce consumi.
• Vă temeţi de momentul când vor fi cât mai multe substanţe din astea interzise?
N-o să se întâmple asta niciodată, să se interzică de tot. În China e un laborator care produce numai pentru noi câteva substanţe, pe care e cam complicat să le interzică. De fapt, e cam complicat să-şi dea seama despre ce e vorba. Foarte simplu, de la formula de bază faci alta.
• Sunt consilii locale care au interzis astfel de magazine.
Sunt zece moduri de a păcăli primăria.
• Ne spuneţi şi nouă unul?
Vă spun şi două, că am zece. De exemplu, spun că deschid un pet shop sau o florărie şi nimeni n-o să-ţi spună că nu-ţi dă aviz de funcţionare. Sau, dacă mă interzice, pot să fac contestaţie la decizia primăriei şi, cât mă judec, doi ani, stau cu magazinul deschis. Bine, mai depinde şi ce partid e prin zonă, te mai verifică şi finanţele pân’ te ia dracu’.
• De ce le spuneţi etnobotanice?
E impropriu spus. Am inventat prostia asta în 2008 şi-acum toţi ăştia de le televizor spun “etnobotanice”. Nu sunt etnobotanice. Nu poţi să spui produs etnobotanic la o chimicală pe care-o trage unu’ pe nas. Sunt plante care nu se mai folosesc deloc. Se foloseau înainte prin triburi, la incantaţii. Sunt unele care se folosesc ca şi ceai. Şi menta e o plantă etnobotanică.
• De ce aţi ales să faceţi afacerea asta şi nu o fabrică de pâine, de exemplu?
Prostituţia şi drogurile sunt de când lumea şi vor merge. M-am gândit la un bussiness de nişă. Nu mai făcea nimeni asta. Dacă investeam câteva sute de mii la vremea respectivă, acum businessul ăsta nu era aşa haotic în România.
• Ce şcoală aţi făcut? Facultate?
Profesio