Ciprian şi-a început cariera în domeniul construcţiilor ca maistru la o societate din Braşov care avea lucrări în Prahova.
Una dintre cele mai importante realizări ale tânărului o constituie reabilitarea căii ferate Ploieşti-Câmpina. „Eu am coordonat lucrările legate de pasaje pietonale, peroane, terasamente, reabilitare gări, care au avut loc pe acest tronson, inclusiv modernizarea Gării de Vest unde s-a lucrat mai mult. Am contribuit cu mult suflet şi timp liber la acest proiect". Pe perioada lucrărilor care au durat trei ani, Ciprian a fost responsabil şi cu circulaţia trenurilor. „Hotăram dacă se poate închide sau deschide o linie, bineînţeles în colaborare cu reprezentanţii CFR. Trebuia să corelăm lucrările cu programul de mers al trenurilor, astfel încât să terminăm la termen".
Tânărul s-a ocupat şi de construirea unei săli de sport la Breaza. De asemenea, Ciprian şi-a pus amprenta, împreună cu o echipă de meseriaşi, pe podul de la intrare în Câmpina, podul din Brătăşanca, peste râul Prahova şi pe cel de la Stănceşti, pe DN1, spre Buftea. În timpul lucrărilor de reabilitare a Gării de Vest, Ciprian a început să urmeze cursurile Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti. În noiembrie 2007, tânărul s-a angajat la Direcţia de Tineret Prahova ca administrator la tabăra din Cheia.
Organizează tabere pe Valea Prahovei
În ianuarie 2009, a preluat ca funcţia de director interimar al instituţiei, iar din mai a rămas definitiv pe post. „A fost un avantaj pentru mine faptul că până să devin director am mai lucrat în cadrul instituţiei. Eram deja familiarizat cu activitatea de aici şi nu mi-a fost greu să mă acomodez cu noua funcţie". Ciprian se ocupă, pe lângă sarcinile administrative, cu tot ce ţine de organizarea taberelor pentru copii şi tineri în vilele administrate de Direcţia de Tineret şi Spor