Cristiana Anghel trebuia să iasă din spital la ora 10.00. Din cauză că fizicul ei este foarte slăbit, femeia a început să se simtă foarte rău iar medicii au decis amânarea externării pentru încă două ore.
Învăţătoarea a intrat în greva foamei pe 25 august şi pe 26 septembrie a fost internată cu malnutriţie şi apoi transferată la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie "N. Paulescu" din Bucureşti. Femeia a renunţat la greva foamei în data de 1 noiembrie, după 70 de zile de protest faţă dediminuarea salariilor cadrelor didactice cu 25% şi faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50%, de asemenea o lege aprobată de Parlament.
La trei săptămâni după ce a renunţat la greva foamei, Cristiana Anghel va merge pe picioarele ei. "Nu ştiu cum voi reacţiona, nici nu mai ştiu cum este să mergi pentru că de două luni sunt în spital. Am emoţii", ne-a spus învăţătoarea.
Cristina Anghel a adăugat că deocamdată mănâncă foarte puţin, doar un ou , puţin caşcaval şi salată de varză. "Am încercat să mănânc carne la grătar nu sistemul digestiv nu funcţionează. Am rămas cu probleme la colon, nu funcţionează", a mai spus pacienta.
Învăţătoarea va rămâne pentru două zile la Bucureşti după care se va întoarce la Caracal. Ea spune că în cazul în care nu se va simţi mai bine se va întoarce în spital.
"Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream"
Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei luni, 1 noiembrie, după ce a împlinit 70 de zile de protest. "M-am simţit rău. Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream", spunea atunci învăţătoarea.
Ea a explicat în repetate rânduri care a fost cauza gestului său extrem şi spune că a intrat în greva foamei ca formă de protest faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50% a personalului din învăţământ, lege aprobată de Parlament, şi faţă de decizia Guvernului de a micşora salariile cadrelor didactice cu 25%.