Familia Galfi este singura care ţine pe loc un proiect de infrastructură, demarat în urmă cu aproape trei ani. Ei au cerut nu mai puţin de 500 de euro pe metrul pătrat de teren şi nu le-a permis reprezentanţilor Primăriei Târgu-Mureş să intre pe terenul lui.
După aproape trei ani de negocieri, Primăria Târgu-Mureş va reuşi, în sfârşit, să realizeze sensul giratoriu din cartierul Unirii. Acesta ar urma să fie amplasat la capătul podului peste râul Mureş şi va face parte dintr-o lucrare mai amplă care ar mai include şi un drum de legătură între podul peste Mureş şi bulevardul Burebista. Primăria a reuşit să se înţeleagă cu trei din cei patru proprietari care au teren în zonă.
„Cu unul dintre ei ne-am înţeles din prima, încă de acum trei ani şi am reuşit să achiziţionăm terenul cu 62,5 euro pe metrul pătrat", spune Rodica Fărcăşan, director tehnic adjunct în cadrul Primăriei Târgu-Mureş.
Alte două persoane au făcut schimb de terenuri. „Noi aveam suprafaţa similară de teren în altă parte. Le-am propus schimbul şi nu a fost nicio problemă. Oamenii au acceptat", a mai spus Fărcăşan.
Pretenţii exagerate
Cel de-al patrulea proprietar de teren din zona podului Mureş este cel care le dă însă bătăi de cap autorităţilor. Omul nu vrea nici în ruptul capului să lase din preţ. „Nu reuşim să negociem cu el pentru că se lăcomeşte la preţ. Vrea 500 de euro pe metrul pătrat în condiţiile în care cu primul proprietar am negociat la 62,5 de euro, metrul pătrat. Este un preţ aberant", mai spune Rodica Fărcăşan.
Pentru că s-au săturat să negocieze cu bărbatul, reprezentanţii primăriei spun că îl vor expropria pe acesta, conform legii. „Legea spune că se pot face exproprieri pentru cauză de utilitate publică aşa că vom recurge la procedurile legale. Un evaluator autorizat va stabili preţul pentru metrul pătrat. Primăria îi va vira cetăţeanul banii în cont,