Papa a admis în sfârşit utilizarea prezervativului şi a mijloacelor anti-concepţionale în anumite cazuri limită. Benedict al XVI-lea a admis acest lucru într-un lung interviu, care apare marţi, 23 noiembrie, sub formă de carte. Majoritatea comentatorilor consideră că declaraţiile Papei reprezintă o adevărată "revoluţie coperniciană".
Papa a admis în sfârşit utilizarea prezervativului şi a mijloacelor anti-concepţionale în anumite cazuri limită. Benedict al XVI-lea a admis acest lucru într-un lung interviu, care apare marţi, 23 noiembrie, sub formă de carte ("Lumina lumii" este titlul interviului acordat de Papă jurnalistului şi scriitorului german Peter Seewald. Cartea apare la Librăria Editrice Vaticana, Editura Vaticanului).
Majoritatea comentatorilor consideră că declaraţiile Papei reprezintă o adevărată “revoluţie coperniciană”.
A se concentra numai pe utilizarea prezervativului echivalează cu banalizarea sexualităţii şi această banalizare reprezintă motivul periculos pentru care atâtea persoane nu mai văd în sexualitate expresia dragostei, ci un fel de drog, care trebuie administrat. Prezervativul trebuie să meargă mână în mână cu o sexualitate responsabilă. Poziţia Bisericii faţă de prezervativ a fost justificată de lupta contra banalizării sexualităţii, care, potrivit Papei “trebuie să exercite efectul pozitiv asupra fiinţei umane luate în totalitate”. Dacă o prostituată utilizează prezervativul, acesta este un act de responsabilitate, dar nu poate fi văzut ca unicul mod de a combate infestarea cu HIV. Papa a ţinut să precizeze cât de mult este prezentă Biserica în Africa, atât cu bani, cât şi cu medici şi volutari, pentru combaterea fenomenului reprezentat de propagarea SIDA.
În opinia Bisericii, cuvintele Papei nu sunt deloc un pas înainte, ci numai o reformulare, e drept, mai explicită. Ce spunea Biserica până acum ? Deciziile polit