Compania australiană de dezvoltare imobiliară South Pacific, cunoscută pentru cartierul construit angajaţilor Ministerului Apărării, vânează investitori imobiliari care au ajuns în impas cu dezvoltarea proiectelor imaginate înainte de criză, pentru a le oferi ca alternativă locuinţele ecologice.
Până acum au convins trei grupuri de investiţii. Cel mai interesant este cazul unui fond de investiţii care deţine un teren de 15.000 mp, achiziţionat cu gândul la dezvoltarea unui nou mall. Surplusul de centre comerciale, mai ales pe zona de sud a Capitalei – terenul fiind situat într-o localitate învecinată la sud cu Bucureştiul – i-a determinat pe investitori să îşi regândească proiectul într-un ansamblu rezidenţial de 265 de locuinţe ecologice. Proiectul ar urma să atragă o investiţie de 25 mil. euro.
„Sperăm ca până de Crăciun să avem contractul semnat. Noi venim practic cu tehnologia Ozone Homes şi vom acţiona ca designeri şi dezvoltatori. Nu vă pot spune deocamdată numele companiei. Au realizat că centrele comerciale nu mai merg în acest moment, mai ales în Bucureşti, şi au schimbat planul“, a declarat Andrew Prelea, CEO şi acţionar al South Pacific.
Prelea a gândit afacerea cu locuinţe ecologice încă de acum doi ani, însă nu credea că va prinde pe piaţa locală, din cauza reticenţei pe care o au românii faţă de casele construite din materiale neconvenţionale. A realizat că va avea succes cu acest produs abia după criză, când atenţia românilor a început să se concentreze pe costul utilităţilor.
Potrivit reprezentanţilor companiei, noul sistem de construcţii ce foloseşte panourile structurale (SIP – Structurated Insulated Panel) poate aduce o economie la întreţinere, în cazul unei garsoniere de 51 mp, de 625 lei/an, adică 19.548 lei în 30 de ani, echivalentul a 15% din valoarea locuinţei.
Parteneriat strategic
Crearea c