Ingrediente (pentru 4 porţii): 1 foaie de aluat congelat, un măr roşu, 16 boabe de struguri roşii, o lingură şi jumătate de zahăr pudră, 1/4 lingură de praf de scorţişoară, 90 g gem de caise, smântână dulce şi îngheţată de vanilie pentru servire.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. După ce foaia de aluat s-a dezgheţat, tăiaţi coca în patru pătrate, pe care le puneţi în tavă. Scoateţi cotorul mărului şi tăiaţi fructul în felii subţiri, apoi tăiaţi şi boabele de struguri pe jumătate. Într-un castron amestecaţi feliile de măr cu boabele de struguri, zahărul şi praful de scorţişoară. Puneţi acest amestec în mod egal în cele patru bucăţi de aluat. Împăturiţi marginile aluatului în aşa fel încât centrul tartelor să fie descoperit. Daţi prăjiturile la cuptor timp de 15-20 de minute sau până când aluatul se rumeneşte. Într-o crăticioară încălziţi gemul la foc mic, apoi turnaţi-l peste tartele coapte. Serviţi prăjiturile împreună cu smântână dulce şi îngheţată.
Ingrediente (pentru 4 porţii): 1 foaie de aluat congelat, un măr roşu, 16 boabe de struguri roşii, o lingură şi jumătate de zahăr pudră, 1/4 lingură de praf de scorţişoară, 90 g gem de caise, smântână dulce şi îngheţată de vanilie pentru servire.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. După ce foaia de aluat s-a dezgheţat, tăiaţi coca în patru pătrate, pe care le puneţi în tavă. Scoateţi cotorul mărului şi tăiaţi fructul în felii subţiri, apoi tăiaţi şi boabele de struguri pe jumătate. Într-un castron amestecaţi feliile de măr cu boabele de struguri, zahărul şi praful de scorţişoară. Puneţi acest amestec în mod egal în cele patru bucăţi de aluat. Împăturiţi marginile aluatului în aşa fel încât centrul tartelor să fie descoperit. Daţi prăjiturile la cuptor timp de 15-20 de