Disputele din Senat pe legea educației au fost dezamorsate pe moment. Actul normativ modificat din temelii de PSD și PNL a fost programat să fie dezbătut în plen abia luni, după ce Curtea Constituțională va transmite guvernuluidacă angajarea răspunderii poate continua. Dacă judecătorii vor fi de partea lui Emil Boc, Mircea Geoană are însă de gând să răspundă cu încă o sesizare la CCR. Sursa: AGERPRES
Ping-pongul cu legea educației între Senat și Curtea Constituțională intră în prelungiri. Senatorii vor aștepta decizia de mâine a judecătorilor constituționaliști înainte de a dezbate legea în plen, însă opoziția nu se dă încă bătută, indiferent care va fi verdictul CCR.
Puterea se pregătește de tergiversare
Legea, în forma modificată de PSD și PNL și revalidată astăzi în comisia de învățământ în condițiile în care parlamentarii PDL și UDMR au lipsit din nou de la ședință, a fost programată să intre în plen abia luni. Propunerea PDL, de a se aștepta până pe 6 decembrie, a fost respinsă. Dacă se va ajunge acolo, puterea are deja „în lucru” o strategie prin care să mai tragă de timp. Între variante: respingerea ordinii de zi sau ieșirea din sală pentru anularea cvorumului.
Președintele Senatului, Mircea Geoană, susține însă că, indiferent de răspunsul Curții legea din Senat va fi cea care își va produce efectele și nu eventuala lege la care să se angajeze Boc. „Decizia CCR nu va avea niciun fel de efect asupra dezbaterii din Senat. Subiectul e mort din punct de vedere constituțional, angajarea răspunderii e nulă de drept. O eventuală încercare a guvernului de a continua va conduce la un blocaj constituțional fără precedent. Iar Codul Penal spune că e faptă penală atentatul la ordinea constituțională”, l-a amenințat el pe Boc cu Codul Penal.
Geoană, amenințat cu suspendarea: „Nu mă emoționează șantajul lui Marko”
În interpretarea lui Geoană, l