Ştiu că nu sunteţi nici grăbiţi şi nici siguri că Raiul există şi este destinaţia dumneavoastră finală. Dar, dacă întortocheatul drum spre tărâmul fără suspine trece pe acolo, aşa cum scrie pe indicatoare, nu ar strica să vă opriţi şi să degustaţi licoarea care vă ridică în slăvi, pe lumea asta. Sauvignon Blanc, producţia 2002, 120.000 L; Sauvignon Blanc, producţia 2003, 120.000 L, Muscat Ottonel, 2003, 105.000 L, Merlot Roşu, 2003, 85.000 L. De vânzare "vin de calitate superioară (de export)".
Anunţul era zilele trecute postat, sub sfinţii mucenici Platon, Romano şi Anastasie (pomeniţi în calendarul ortodox pe 18 noiembrie), care, deşi nu au avut nimic în comun cu vinul, părea că se reuniseră pentru o veselă sărbătoare bahică. Alături, titluri care propovăduiau despre "Sfinţi şi sfinţenie la Tomis" şi poza celui mai sfânt dintre preasfinţii cu dosare la CNSAS şi DNA, decorat cu Steaua României în grad de Cavaler, cuviosul pivnicer, arhiepiscopul Teodosie. Aşa cum v-aţi dat seama, reclama la băutură nu apare pe vreun site de vânzări online, ci chiar pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului, care te îmbie de la intrare să faci "un popas în drumul spre Rai".
Sutele de mii de litri de vin sunt tot ce a mai rămas din ferma Nazarcea, 350 de hectare de viţă-de-vie şi pomi fructiferi, care, potrivit unei anchete din Adevărul, a fost făcută cadou Arhiepiscopiei în 2002, de Guvernul Năstase, aceasta promiţând să ridice mai multe aşezăminte sociale, constând în adăpost şi hrană pentru cei în nevoi. N-au ridicat niciunul şi, după ce i-au concediat pe cei 250 de angajaţi, sfinţiile lor au pârjolit locul ca lăcustele, mai rămânându-le de vânzare doar vinul vechi, la 7 euro litrul. Este un foarte bun exemplu de folosire a "proiectelor sociale" drept paravan pentru afaceri profitabile, ce nu presupun niciun fel de efort. Pentru BOR, statul este ca un sac inepuizabil al pom