Dacă în prima parte a Târgului Gaudeamus expozanţii au avut emoţii pentru că se înregistrau mai puţini vizitatori decât în alţi ani, ieri au raportat vânzări „categoric" mai mari faţă de ediţia anterioară.
Reprezentanţii celor mai importante edituri româneşti au declarat ieri pentru România Liberă că vânzările au fost „categoric" mai mari faţă de ediţia anterioară, însă o statistică oficială a vânzărilor va fi făcută publică astăzi, întrucât târgul s-a închis ieri în jurul orei 16.00. Vizitatorii au luat cu asalt târgul de la Romexpo abia în weekend, iar ieri încă veneau cumpărători, în special pensionari, care au profitat de intrarea liberă.
Încasări mai mari decât anul trecut
Pentru Editura Humanitas vânzările la această ediţie au fost „categoric mai bune faţă de anul trecut", potrivit PR-ului Alice Ene, care a estimat încasări de peste 400.000 de lei. Cel mai bine vândut autor al editurii a fost Neagu Djuvara, pentru seria „Istorii", care a lansat duminică volumul reeditat „Mircea cel Mare (zis şi «cel Bătrân») şi luptele cu turcii", pentru care a acordat timp de două ore autografe. „De asemenea, seria Mario Vargas Llosa a mers bine, pentru că mulţi şi-au completat colecţia, iar alţii abia l-au descoperit după acordarea Premiului Nobel pentru Literatură", a mai adăugat Alice Ene. Şi Editura Polirom, al cărei top este dominat de scriitorul laureat al Nobelului, Orhan Pamuk, cu „Muzeul inocenţei", consideră că vânzările în acest an au mers mai bine decât la ediţia din 2009. De succes s-a bucurat şi standul Grupului editorial Corint.
„Foarte, foarte, foarte bine s-au vândut cărţile cu vampiri. Şi nu vă pot spune un titlu anume, pentru că a fost evident că se făceau completări de colecţie. Se cumpărau şi noutăţile, şi titlurile mai vechi, sau chiar seria întreagă", a declarat pentru RL Evelina Bidea, PR manager al Grupului Corint. Alte