Companiile din industria tutunului ar putea fi obligate să folosească ambalaje simple de culori cât mai închise. Aceasta este iniţiativa Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie care speră că prin această măsură să stopeze numărul adolescenţilor care fumează. Potrivit secretarului de stat Andrew Lansley, minorii îşi aleg ţigările în funcţie de coloritul pachetului. Aceasta nu este singura măsură pe care oficialii din domeniul sănătăţii intenţionează să o ia pentru a reduce numărul fumătorilor.
Recent, o delegaţie formată din reprezentanţii a 172 de ţări, printre care SUA, Canada, Franta şi Australia, a convenit să recomande restricţionarea sau chiar interzicerea adaosurilor de gust, care fac ţigările mult mai atractive pentru fumători. În plus, reprezentanţii sănătăţii care au semnat Convenţia pentru Controlul Fumatului au decis să ceară productorilor să dezvăluie instituţiilor de sănătate publică ce ingrediente folosesc în produse.
"Nu s-au facut prea multe campanii împotriva ţigaretelor cu arome. Este o realizare importantă. Ţările au arătat că politicile de sănătate publică sunt prioritare, după industrie. Dacă aceste ghiduri vor fi implementate, am avea o scădere majoră a numărului noilor fumători, iar din ce în ce mai puţini tineri ar fi dependenţi de nicotină. Există modalităţi diferite de reglementare: fie întocmirea unei liste cu aditivi interzişi, fie obligarea companiilor de tutun să obţină licenţă pentru fiecare nou aditiv", a spus Tarik Jasarevic pentru Associated Press.
Cu toate acestea, producătorii de ţigări au criticat dur aceste măsuri, subliniind că milioane de persoane îşi vor pierde locul de muncă, iar unele ţări vor intra în faliment.
Companiile din industria tutunului ar putea fi obligate să folosească ambalaje simple de culori cât mai închise. Aceasta este iniţiativa Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie care