Societatea care se ocupă de distribuirea în judeţ a laptelui şi a cornului pentru elevii din ciclul primar a chemat în instanţă, la recurs, DSVSA Constanţa, într-un dosar care vizează o plângere contravenţională primită în 2009 după descoperirea unor nereguli la documentele de transport ce însoţeau produsele de patiserie. Partea cea mai interesantă a apărut la momentul când s-au descoperit printre ingredientele folosite la prepararea cornurilor două produse interzise: dulcinatul şi sorbitolul
Potrivit dosarului nr. 9730/212/2010, înregistrat pe 16 noiembrie 2010, plângerea face referire la contestarea unei amenzi de 6.000 de lei pe care societatea constănţeană a primit-o de la autorităţile sanitar-veterinare, pentru documente lipsă care însoţeau transportul de produse, după ce 20 de copii din Tuzla au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa în urma unei toxiinfecţii alimentare provocate de cornul care le este distribuit prin programul guvernamental "Cornul şi laptele".
Povestea intoxicaţiei de la Şcoala Generală cu clasele I - VIII din Tuzla a vuit în toată presa, la acel moment. Iniţial, s-a spus că toxiinfecţia şcolarilor cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, majoritatea din clasa a VII-a A şi câţiva din clasele a VII-a B şi a VII-a C, a fost provocată de laptele care era distribuit acestora de firma prahoveană "Ecolact Prod" SRL - Păuleşti, Prahova. Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare Constanţa au extins controlul la SC Dobre şi Fiii SRL, aparţinând consilierului judeţean PSD Mircea Dobre, societate care producea şi distribuia şi în anul şcolar precedent produsele de panificaţie, prin programul guvernamental. Pentru a lămuri situaţia, s-au preluat ulterior probe din ingredientele folosite.
Surse din cadrul DSVSA Constanţa ne-au declarat că, în urma analizelor efectuate pentru compoziţia cornului, s-a constatat