Este în anul III de studii doctorale şi se află la catedră de mai bine de un deceniu şi jumătate. În tot acest timp a cercetat în arhive istoria educaţiei din zonă.
A copilărit în satul Ceplea, din comuna gorjeană Plopşoru, iar de viaţa de la ţară o leagă multe amintiri plăcute. „Am copilărit acolo, cu părinţii şi bunicii din partea tatălui, dar avându-i în apropiere şi pe cei ai mamei. Mă trezeam dimineaţa să merg la câmp, dar am fost şi premiantă din clasa a I-a până în clasa a VIII-a. Mi-a plăcut istoria dintotdeauna şi am citit foarte mult, mai ales beletristică“, mărturiseşte directoarea Colegiului Tehnic Henri Coandă.
După ce a urmat cursurile şcolii generale din satul natal, Marcela s-a îndreptat spre Liceul Sanitar din Râmnicu-Vâlcea, însă ironia sorţii a făcut să fie direcţionată spre Liceul Numărul 4 din oraşul lui Brâncuşi, din cauza notei obţinute la matematică. „Am intrat într-o clasă cu elevi selecţionaţi din cei respinşi la Râmnicu-Vâlcea. A fost cea mai bună clasă, în care, din 36 de elevi, 26 au luat la facultate“, mai spune târgujianca.
Pasionată de istorie
În perioada licelui, Marcela era nelipsită la olimpiadele de istorie şi la sesiunea de comunicări stiintifice ale alevilor, unde a obţinut locul I. Ce facultate a ales să urmeze după cursurile liceale? „Am ales istoria din prima, chiar dacă am terminat profil de mecanică. Am avut doi profesori de istorie foarte buni, la generală şi în liceu, care m-au determinat să aleg această facultate. Am făcut cinci ani în capitală, în care am citit permanent şi am avut bursă de merit. La vremea aceea, mergeam la teatru, la operă, nu mi-a scapat nicio piesa de teatru, ne simţeam în siguranţă, lucru care nu se mai întâmplă la ora actuală“, declară dascălul de istorie. În anul 1994 s-a întors la Târgu-Jiu, cea mai mare dorinţă a sa fiind aceea de a deveni profesor titular. @N_