Elev la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, studiază vioara de trei ani şi este obişnuit să se întoarcă de la toate concursurile şi festivalurile de gen cu premii importante.
Ionuţ vine dintr-o familie de oameni dedicaţi muzicii, solişti vocal sau instrumentişti. Prima vioară a tânărului a fost improvizată dintr-un cocean, un nailon de undiţă şi un băţ pe post de arcuş. „Bunica mi-a făcut o vioară mică din coceni, iar drept arcuş mi-a dat un băţ special. Mă puneau în curte, pe pătură, şi mă jucam cu ea. Abia la şapte ani am început să scârţâi dintr-o vioară adevărată, pe care părinţii mi-o cumpăraseră. Tata m-a învăţat să cânt la ea. Tatăl şi fratele meu mai mare sunt chitarişti, iar mama este solistă“, mărturiseşte Ionuţ Pobirci. La opt ani mergea cu părinţii la nedeile şi petrecerile din sat. Pe când alţii se jucau pe uliţă, Ionuţ câştiga bani cântând la vioară.
Nu se întoarce de la competiţii fără premii
Avea 10 ani când a participat la primul concurs, Festivalul Folcloric pentru Tineret din Godineşti, care i-a adus premiul I la secţiunea solişti instrumentişti. Următoarea competiţie a fost Festivalul Cântecului, Dansului şi Portului Popular Gorjenesc din Tismana, unde s-a clasat tot pe primul loc. La 14 ani a participat la primul festival naţional de folclor, „Ponoare - Ponoare“, ediţia a III-a, unde a obţinut premiul II. Aici a cunoscut-o pe prezentatoarea Marioara Murărescu, aceasta rămânând surprinsă de talentul lui Ionuţ. „Din 60 de concurenţi din toate zonele ţării, au mai rămas 30. Dintre aceştia, am reuşit să iau locul II, după ce am interpretat o doină şi o horă. A fost o competiţie destul de dificilă, deoarece toţi concurenţii erau foarte talentaţi“, povesteşte tânărul. Ionuţ este extrem de mândru că provine dintr-o localitate cu foarte mulţi lăutari. Pârâul de Pripor este un sat numai de muzicanţi, iar tânărul este convins c