Zeci de maşini se prăbuşesc într-un şanţ invizibil în Cicoarei. Peste 60 de familii trăiesc rupte de civilizaţie în cartierul de la marginea oraşului. Drumul care le trece prin faţa caselor arată ca după război.
Locatarii de pe strada Cicoarei se gândesc îngroziţi că le-ar putea lua foc casa sau că un membru al familiei ar putea avea nevoie de îngrijiri medicale urgente.
Motivul: nici maşina pompierilor şi nici ambulanţa nu ar avea vreo şansă să intre pe drumul care le trece prin faţa caselor. Când sunt precipitaţii, străduţa devine impracticabilă şi foarte periculoasă pentru cei care se încumetă să circule cu maşina, mai ales că într-o parte este străjuită de un şanţ cât o zi de post. „Când se strică vremea e foarte periculos. Strada este îngustă şi stricată. Cad maşinile în şanţ foarte des. M-am săturat la câte maşini am văzut căzute aici“, susţine Ion Corodeanu, locatar.
Revolta oamenilor din zonă este cu atât mai mare, cu cât, spun ei, plătesc impozite ca şi cum ar sta la o stradă din centrul oraşului. „Asta este stradă? Mai degrabă e un drum forestier. Plătim însă taxe şi impozite ca şi cum am locui la Bulevardul Ştefan cel Mare. Nu au fost în stare să repare de atâţia ani două sute de metri de drum. Aici se răstoarnă câteva maşini pe săptămână“, spune supărat şi Gheorghe Ropotă (67 de ani).
„Am rupt două maşini pe drumul ăsta!“
Ieşeanul povesteşte că din cauza stării proaste a străzii a fost nevoit să-şi vândă şi maşina. „Nu mai aveam ce să fac cu ea pentru că nu puteam ieşi din curte. În urmă cu patru-cinci ani, au pus nişte piatră şi atât. Doamne fereşte să ia foc vreo casă. Un camion de la pompieri sau o salvare rămâne blocată aici“, mai explică Gheorghe Ropotă. Vasile Stoian, o altă victimă a străzii capcană, spune că şi-a distrus deja două maşini. „Îşi bat joc de noi. Din când în când mai vine cineva şi dă cu