Colaborează cu românii de dincolo de Tisa de anul trecut, iar în urmă cu opt luni a înfiinţat şi o organizaţie non-profit, pentru a putea oficializa acţiunile.
Bogdan Ţicală este „moroşan de peste Deal“ şi se mândreşte cu asta. S-a născut la Vişeu de Sus într-o familie de condiţie medie. Spune cu mândrie că a moştenit de la mama, fost cadru didactic, altruismul. „Mama a avut grijă de educaţia mea şi a surorii mele şi ne-a repetat de când eram mici că este un gest creştinesc ajutorul dat celui în nevoie“, spune maramureşeanul.
Spiritul naţionalist i-a fost insuflat de bunicii lui. „Străbunicul meu a fost reprezentantul zonei Vişeului la Unirea din 1918, iar bunica a fost persecutată de către hortyşti pentru simplul fapt că a ascuns un drapel în hornul casei, drapel pe care îl păstrez şi astăzi cu sfinţenie“, explică acesta.
Lucrează de la 18 ani
Pentru că n-a intrat„din prima“ încercare la facultate s-a angajat ca lucrător comercial în Vişeu de Sus. „M-a luat tata din scurt şi mi-a spus că am o treabă dacă nu mi-a plăcut cartea. Şi mi-am făcut treaba“, povesteşte maramureşeanul. S-a ambiţionat şi a fost admis la a doua încercare la facultate. N-a renunţat la muncă şi a făcut facultatea la frecvenţă redusă. „Munceam dea luni până vineri, iar sâmbăta şi duminica eram la cursuri, ca student“, continuă acesta.
A venit la Baia Mare „de noră“
Bogdan şi-a cunoscut soţia pe internet. Întreaga lor poveste de dragoste a a durat mai puţin de jumătate de an. „După două luni ne-am văzut, după alte două am cerut-o de nevastă şi în mai puţin de jumătate de an eram deja căsătoriţi“, spune râzând bărbatul. „Îi cântam serenade la telefon cu un ungur din Ieud, văr de-al lui Ştefan Hruşcă şi n-am ezitat să mă mut la Baia Mare pentru dragostea vieţii mele“, adaugă acesta. Ajuns la Baia Mare a lucrat la firmă de leasing ca „om bun la