Bianca desenează din grădiniţă, dansează, pictează pe sticlă şi visează să devină cercetător sau arhitect şi să se afirme peste hotare. Bianca a început să cocheteze cu desenul de când era la grădiniţă: desena orice şi în număr impresonant, în acea perioadă, fără a avea o tehnică deosebită.
„La început nu ştia nimic în ceea ce priveşte desenul. Abia după ce a intrat la noi, la Cercul de pictură a prins primele cunoştinţe. A început să cunoască culorile, să ştie să le amestece, a trebuit să treacă practic prin toate etapele de bază. Talent avea, dar orice talent trebuie şlefuit pentru a nu se pierde în zadar“, spune coordonatorul Cercului de pictură-desen de la Palatul Copiilor, Zoiţa Panciu.
Graffiti şi pictură pe sticlă
La început munca a fost mai grea dar pe parcurs a trecut de la lucrări naive la lucrări de substanţă, ajungând chiar la pictura pe sticlă, icoanele sale fiinnd apreciate la expoziţiile de profil. „Cel mai mult regret o icoană pe sticlă care s-a spart chiar înainte de a participa la concursul prilejuit de sărbătoarea Învierii Domnului“, povesteşte Bianca. A participat cu altă lucrare, dar regretul pentru icoană rămâne. Nici pictura graffiti nu îi este străină, obţinând prima menţiune pentru o lucrare cu tema „Conturează viitorul în prezent“ la concursul naţional de artă graffiti organizată de Palatul Copiilor Titu din Dâmboviţa. De asemenea, a făcut parte din echipajul de fete care a realizat panourile tematice dedicate sărbătorilor Zilei Europei organizate la Tulcea. A mai obţinut o menţiune la Concursul Naţional „Sănătatea ta contează“ organizat în vara acestui an de Paltul Copiilor Botoşani, dar şi o menţiune la Expoziţia naţională de artă plastică şi fotografică „Eu şi Universul“. Nu în ultimul rând, a ocupat primul loc la Concursul naţional de creaţie artistico-plastică Four seasons, organizat de Clubul Copiilor Covasna, cu o pi