Curtea Constituţională ar trebui să tranşeze miercuri, 24 noiembrie, disputa dintre Senat şi Guvern pe legea educaţiei. Practic ambele instituţii îşi arogă dreptul de a legifera în acest domeniu : Guvernul a făcut-o prin asumarea răspunderii, Senatul se pregăteşte să o facă la începutul săptămânii viitoare printr-un vot în plen.
Curtea Constituţională ar trebui să tranşeze miercuri, 24 noiembrie, disputa dintre Senat şi Guvern pe legea educaţiei.
Practic ambele instituţii îşi arogă dreptul de a legifera în acest domeniu : Guvernul a făcut-o prin asumarea răspunderii, Senatul se pregăteşte să o facă la începutul săptămânii viitoare printr-un vot în plen. Ambele proceduri sunt însă contestate.
Curtea Constituţională s-a mai pronunţat pe asumarea răspunderii de către Guvern pe legea educaţiei, spunând că nu exista nici o urgenţă pentru a se apela la această procedură.
Executivul susţine însă că procedura asumării nu mai poate fi oprită şi a cerut acum o săptămână un nou aviz constituţional, care ar urma să vină miercuri, aceasta dacă judecătorii nu amână din nou verdictul.
Între timp, Senatul, Camera decizională în privinţa legii educaţiei insistă că asumarea a constituit un abuz şi se pregăteşte să adopte în plen actul normativ lunea viitoare, cu o serie de amendamente de substanţă propuse de Opoziţie.
Sindicatele contestă însă legea educaţiei, atât în forma propusă de Guvern, cât şi în forma propusă de senatori, avertizând că actul normativ, care intră în vigoare anul viitor nu va produce decât un simulacru de reformă în sistemul educaţional. Lea Berzuc, despre legea educaţiei la CC.
Curtea Constituţională ar trebui să tranşeze miercuri, 24 noiembrie, disputa dintre Senat şi Guvern pe legea educaţiei. Practic ambele instituţii îşi arogă dreptul de a legifera în acest domeniu : Guvernul a făcut-o prin asumarea răspunderii, Senatu