Preşedinte voluntar al ONG-ului Phoenix pentru protecţia animalelor încearcă, alături de voluntari din toată Europa, să implementeze ideea unor "oraşe ale animalelor" în locul ţarcurilor.
Învăţată de familie să iubească tot ce a lăsat Dumnezeu pe pământ, Magdalena a sărit în sprijinul câinilor şi pisicilor abandonate încă de copil. „ Aşa m-am născut de fapt, iubind. Şi bunicii mei mi-au insuflat dragostea pentru toate fiinţele. Am fost voluntară de mică”, spune femeia amintindu-şi cum ducea acasă în braţe, toţi puii de căţel găsiţi aruncaţi în spatele blocurilor.
Din 2007, când a înfiinţat ONG-ul Phoenix, Magdalena Radu a salvat de pe străzi sute sau chiar mii de animale lovite de maşină, otrăvite, bătute cu cruzime de oameni sau chiar împuşcate, ori pur şi simplu abandonate. Le-a dus tot la mama sa, la curte, i-a vindecat şi i-a dat spre adopţie. „ Am rulat în ultimii ani circa 500 de animale. Îi cazez, îi fac bine şi apoi le caut o familie. Am sprijinul a altor 20 de voluntari ai Phoenix, cei mai mulţi din Bucureşti care fac acelaşi lucru ca şi mine”, ne mai spune Magdalena.
Adopţii în străinătate
Legat de procesul de adopţie al animalelor fără stăpân, avocata ne-a mărturisit că foarte puţini giurgiuveni au luat acasă căţei sau pisici. „ Anul acesta, am dat în Giurgiu spre adopţie doar cinci căţei, doi la nişte prieteni şi trei bishoni la trei tinere. Cele mai multe adopţii se fac către Bucureşti, Braşov, Sibiu şi chiar în străinătate, în Germania, Franţa şi Austria”.
Magdalena Radu îşi aminteşte unul dintre cele mai impresionante cazuri cu care a trebuit să se confrunte. Căţeluşa Ema un metis de lup cu husky, a fost găsită de avocată, împuşcată pe un câmp din Giurgiu. „ S-a întâmplat chiar la o campanie de castrări de anul trecut. Din cauza rănilor, Ema a rămas cu cocoaşă şi cu mersul greoi, dar s-a făcut bine şi a fost adoptată