Afacerişti din top 300 sau foşti directori de companii de stat se întâlnesc periodic să "care câte 30 de saci de ciment". Adică să joace bowling
Viaţa pentru un om de afaceri din top 300 poate fi plictisitoare. De acest lucru şi-a dat seama şi Ion Grecu acum cinci ani. Departe de soţie şi copii, la Bucureşti, nu ştia cum să-şi omoare timpul liber, aşa că s-a apucat de bowling. "Mai întâi de agrement, dar m-a prins atât de tare încât am trecut la profesionişti. Puţine sporturi dau atâta dependenţă cum dă bowlingul", spune Ion Grecu, membru al echipei IDM. "E vorba de endorfina care se secretă în creier şi care te face dependent". "Endorfina creează plăcerea care dă dependenţa", îl corectează Viorel Simuţ, fost director al CFR, acum veteran în bowling şi bun prieten cu afaceristul. El are o altă explicaţie pentru faptul că s-a apucat de bowling. "E sportul ideal pentru oamenii trecuţi de prima tinereţe, scunzi, graşi şi leneşi. Cu cât ai centrul de greutate mai jos, cu atât arunci mai bine", glumeşte acesta. Ion Grecu îi dă dreptate, cel puţin în privinţa vârstei. "În bowling, jucătorii de 20 de ani primesc chiar handicap. Îţi trebuie multă experienţă ca să joci cât de cât bine. Altfel poţi juca şi până la 90 de ani".
Pe vremea când s-au apucat ei de bowling, nu se putea vorbi de un campionat cât de cât valoros în România. Acum lucrurile s-au schimbat, europenii privesc chiar cu uimire evoluţia românilor. Ion Grecu îşi rupe timpul de afaceri în fiecare zi pentru a se antrena câte două - trei ore. "O dată pe lună lucrăm şi cu un antrenor suedez care vine la noi şi stă câte o săptămână". Cât de departe au ajuns jucătorii noştri vom şti, însă, la sfârşitul săptămânii, când se va termina primul open internaţional organizat în Bucureşti. Deocamdată ţelul este un lăudabil loc 15 în Europa.
Bowling de agrement şi bowling pentru profesionişti
Chiar şi