S-a născut în Basarabia, dar s-a stabilit la Galaţi şi luptă pentru o apropiere mai profundă între români şi de fraţii lor de peste Prut. Profil: Născut: 29 august 1989-Republica Moldova. Studii: Liceul „Grigore Antipa"-Bacău, student la Facultatea de Drept -Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi. Stare civilă: necăsătorit.
Tătăl său, profesor de română în Basarabia, i-a cultivat dragostea faţă de România.
Chiar şi numele lui, Mihai, a fost ales de părinţi şi de naşi după cel al marelui poet Mihai Eminescu, pentru care familia sa are un adevărat cult.
A reuşit să-şi împlinească visul de ajunge în România în urmă cu cinci ani, când a ales să urmeze cursurile unui liceu din Bacău. De un an s-a stabilit în municipiul Galaţi, fiind student în anul II la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, specializarea Drept.
Din aprilie 2010, a devenit preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi pentru a putea să le apere mai bine drepturile studenţilor moldoveni, dar şi - după cum declară - pentru a realiza o mai mare apropiere între românii de pe cele două maluri ale Prutului. „Românii de aici ştiu încă prea puţine lucruri despre românii din Basarabia", ne-a declarat cu un evident regret în glas Mihai Creţu.
„Sunt ataşat de valorile româneşti"
Mihai s-a implicat activ în diverse proiecte, cum este şi cel care are ca obiectiv colectarea de cărţi de la bibliofilii gălăţeni şi trimiterea lor la şcolile din Republica Moldova, o altă modalitate de a-i sprijini pe tinerii de peste Prut.
„Am strâns până acum 3.900 de cărţi de la gălăţenii generoşi, patrioţi şi iubitori de cultură. S-a implicat foarte mult şi biblioteca V.A. Urechia, şi profit de acest prilej pentru a mulţumi conducerii acestei instituţii şi tuturor angajaţilor ei", susţine preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni.
Mihai Creţu crede cu tărie în necesita