Imperiul financiar al afaceristului se sprijină pe folosirea forţei şi pe protecţia statului. Cătălin Chelu controlează după bunul plac autorităţile, de la Poliţie şi până la Justiţie.
În anul 2008, Cătălin Chelu şi acoliţii săi au încercat să preia controlul SC Plase Pescăreşti SA. Metodele sale de „afaceri" : fals în declaraţii, intervenţii cu mascaţii unei firme private de pază şi ameninţări cu moartea la adresa celor care se opuneau intenţiilor sale. Toate aceste date se regăsesc şi în dosarul DIICOT instrumentat în cazul Plase Pescăreşti.
CITIŢI ŞI:
Reportaj/ Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlope (FOTO)
Vezi aici ce acuzaţii i se aduc miliardarului Chelu şi ce probe au procurorii DNA
Vezi aici stenogramele unor discuţii care arată cum batjocorea miliardarul Chelu legile din România
Cătălin Chelu şi complicii lui au fost arestaţi pentru 29 de zile la solicitarea DNA
Afaceri a la Chelu
Cătălin Chelu nu a avut niciodată nevoie de bani sau bunuri ca aport la capital pentru a pune mână pe diverse societăţi. Majorarea de capital în fals a fost arma folosită de afacerist.
Directorul firmei, Petrică Munteanu, actualul şef al Vămii Galaţi, este unul dintre cei care au trăit pe propria piele metodele de afaceri ale lui Chelu. Trebuie precizat că la momentul incidentului Petrică Munteanu nu era şeful Direcţiei Vamale de la Galaţi.
Pe 1 august 2008, acesta a adus patru contracte de muncă pentru angajarea lui Bunu Antonel, Gabriel Consantinescu, Ionel Mitu şi Petru Mihalcea (acoliţii lui Chelu) astfel încât să poată cumpăra acţiuni în numele acestora.
„Pe mine m-au sechestrat în birou. Am dat şapte apeluri la 112 nu a venit nimeni decât după patru ore. În acest timp s-a încercat modificarea datelor din contabilitate", ne declară Petrică Munteanu
În urma unei anchete de la