Provenind dintr-o familie dezorganizată, tânărul şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în orfelinate, iar anul acesta a participat la Homeless World Cup.
Participarea din toamna aceasta la Homeless World Cup a însemnat pentru Andrei un fel de răsplată pentru o copilărie nefericită. Pe site-ul oficial al asociaţiei Fotbal de Stradă, Andrei este prezentat drept un tânăr cu o copilărie foarte tristă. „Nu a cunoscut cuvântul dragoste sau alinare din cauza părinţilor. Cearta necontenită dintre părinţi şi violenţa pe care a suferit-o au creat răni profunde în inima lui micuţă de copil. La vârsta de şase ani ajunge la bunici unde stă o perioadă scurtă de timp. Bunicii hotărăsc să-l ducă la orfelinat pentru a-i crea condiţii mai bune. La şapte ani ajunge pentru prima dată într-un orfelinat, unde timp de opt ani nu mai ştie nimic de părinţii lui. Aceştia îl caută după opt ani şi află că Andrei nu mai vrea să audă de ei niciodată pentru că l-au abandonat şi nu i-au oferit dragostea după care el tânjea atât de mult“.
De pe maidan, la Rio
Astfel arată biografia tânărului participant la Homeless World Cup 2010. Evenimentul care anul acesta a avut loc în Brazilia, la Rio de Janeiro, i-a dat tânărului şansa de a simţi „pe pielea lui“ cum trăiesc marii fotbalişti clipele de glorie, victoriile, dar şi înfrângerile. Spre deosebire de descrierea tristă pe care i-o fac pe site antrenorii echipei României, Andrei este un tânăr plin de viaţă, pe care necazurile nu l-au înfrânt, ci doar l-au făcut mai puternic. E pasionat de fotbal încă de mic.
„De la 5 ani joc fotbal. Am început pe maidan, cu băieţii. Am jucat şi în echipa liceului. Cu unii dintre băieţii de acolo sunt şi la clubul unde ne-am antrenat pentru Cupă“, spune Andrei Profir.
Experienţa din Brazilia l-a impresionat pe tânărul cu care viaţa nu a fost prea darnică. „Am avut şi unele pr