Avantaje nesemnificative în raport cu dezavantajele – e concluzia Colegiului Medicilor în ce priveşte introducerea cardurilor de sănătate, un proiect al Ministerului, care va fi aplicat de la 1 ianuarie. Singurul avantaj e când trebuie să dovedim că am plătit asigurările, spune la RFI preşedintele CMR. Dezavantajele sunt mai multe, explică Vasile Astărăstoaie.
Avantaje nesemnificative în raport cu dezavantajele – e concluzia Colegiului Medicilor în ce priveşte introducerea cardurilor de sănătate.
E vorba de un proiect al Ministerului, care va fi aplicat de la 1 ianuarie.
Concret, fiecare persoană primeşte un card care conţine datele de identitate şi dosarul medical, cât şi situaţia contribuţiilor la asigurările de sănătate. Atunci când o persoană merge la medic, va fi consultată numai după citirea cardului.
Singurul avantaj e când trebuie să dovedim că am plătit asigurarile, spune la RFI preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie. Dezavantajele sunt mai multe:
Un alt aspect controversat se referă la introducerea – odată cu noul card – a aşa-numitului acord prezumat în ce priveşte donarea organelor.
Adică fiecare om e considerat donator, iar cei care nu sunt de acord cu asta, ar trebui să meargă la Casele de Sănătate să anunţe.
Atât colegiul medicilor cât şi mai multe organizaţii neguvernamentale au fost de părăre că cei care VOR să fie donatori, ar trebui să fie obligaţi să anunţe, nu cei care NU vor. Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie intervievat de Ioana Haşu
Avantaje nesemnificative în raport cu dezavantajele – e concluzia Colegiului Medicilor în ce priveşte introducerea cardurilor de sănătate, un proiect al Ministerului, care va fi aplicat de la 1 ianuarie. Singurul avantaj e când trebuie să dovedim că am plătit asigurările, spune la RFI preşedintele CMR. Dezavant